Foppe
Open

2 oktober 2020
Burggolf
Sint Nicolaasga

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

2 oktober 2020
Burggolf
Sint Nicolaasga

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

Het golf & fund-
raising event van
Noord Nederland

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe Open

Golf & Country Club Lauswolt

De vereniging werd in 1964 opgericht als eerste golfclub in Friesland. De 9 holes baan werd in 1966 in gebruik genomen. Het ontwerp is van Frank Pennink. Een kleine 30 jaar later volgde de uitbreiding tot 18 holes. De tweede 9 holes zijn getekend door zijn oud-assistent Donald Steel.

Het landgoed Lauswolt heeft zijn naam gekregen van de koopman en grootgrondbezitter Jan Jansen Lauswolt die zoʼn 400 jaar geleden leefde. Het van oorsprong heidegebied werd ruim 150 jaar terug bebost door Lycklema á Nijeholt. U zult tijdens uw ronde zien dat de hei nooit helemaal verdwenen is.

De 18 holes liggen voor het grootste gedeelte in een bos van ruim 100 hectare. U zult hier dan ook geen last hebben van verkeerslawaai of horizonvervuiling. Het enige dat u hoort zijn de geluiden uit de natuur of wat tandengeknars van uw medespeler wanneer een sublieme drive tussen de bomen verdwijnt.

De baan heeft een lengte van 6.146 meter. Maar wanneer u 18 holes speelt, loopt u tenminste 10 kilometer, gerekend vanaf de parkeerplaats en terug. Gezonde lichaamsbeweging dus! Geniet van wat u om u heen ziet. Er zijn vier par 4ʼs die langer zijn dan 400 meter vanaf de heren backtees. Dat is een zeldzaamheid in binnen- en buitenland. Slechts een enkeling zal hier een par maken, gewone stervelingen kunnen blij zijn met een bogey.

 

Bezoek de website