Foppe
Open

2020
Burggolf
 

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

2020
Burggolf
 

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

Het golf & fund-
raising event van
Noord Nederland

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe Open

Informatie

Foppe Open 2017

Foppe Open 2017

We kunnen terugkijken op een prachtige jubileumeditie van het Foppe Open: hét Golf- en Fundraising Event van Noord Nederland. Op donderdag 28 september 2017 werd er voor de vijfde keer gegolfd voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. De 28 flights hebben zich samen met talloze BN’ers uit de sportwereld ingezet om op de mooie baan van Golf & Country Club Lauswolt te Beetsterzwaag zoveel mogelijk geld op te halen voor het Foppe Fonds.

De dag begon met wat druppels uit de hemel, maar dit weerhield de enthousiaste deelnemers niet om al vroeg binnen te stromen om hun flight aan te melden óf om gekoppeld te worden aan een BN’er. Dit alles onder toeziend oog van de wisselbeker: welke naam zou hier vandaag aan worden toegevoegd? Iedereen verzamelde zich voor het welkomstwoord door Foppe de Haan – de beschermheer van het fonds – en Sytse Prins (Sprog), waarin met behulp van een hartverwarmend filmpje nog eens werd benadrukt waar deze dag om draait. Om dit te ondersteunen werden twee nieuwe ambassadeurs van het Foppe Fonds voorgesteld: Tristan Bangma en Alyda Norbruis, die een muisstille zaal vertelden over hun persoonlijke overwinningen en wat het betekent om te kunnen sporten met een beperking.

Toen was het tijd voor de wedstrijd. De deelnemers kregen nog even de spelregels en een lekkere lunch mee waarna ze de baan ingingen voor hun startpositie. Gedurende de hele dag heeft iedereen genoten én gestreden, want ook dit jaar was er volop uitdaging dankzij de speciale golfchallenges zoals de ‘goal- in-one’. Velen kwamen dan ook even op adem bij de baancatering met een lekker glaasje Beerenburg en een warme hap. In de namiddag kwam niet alleen de zon door, maar kwam ook de dag tot zijn einde en keerden de deelnemers terug: voor de gezellige borrel, het heerlijke buffet, maar vooral voor de prijsuitreiking én bekendmaking van de opbrengst. En die mocht er zijn, het Foppe Open 2017 heeft maar liefst 33.200 euro opgehaald. Een groot succes.

Uitslagen:

  • 1e prijs: team Eqib
  • 2e prijs: team Galaxy Business Networks
  • 3e prijs: team Sprog / café ’t Houtsje
  • Golfchallenge hole 1: Stef Krommedijk (Graphic minds) & Erwin van der Wal (Vinco Vastgoed) 
  • Golfchallenge hole 4: Henne Bonestroo (Univé Dichtbij) 
  • Longest heren (hole 9): Teus van de Burg (Univé Dichtbij) 
  • Longest dames (hole 9): Marion Teesink (Eqib) 
  • Neary heren (hole 17): Gerald Sibon 
  • Neary dames (hole 17): Corrie Berden 

U kunt hier ook alle foto’s die gemaakt zijn bekijken en downloaden voor uw eigen gebruik (Flickr).

Namens de gehele organisatie van het Foppe Open gaat er veel dank uit naar iedereen die deze dag tot een groot succes heeft gemaakt:
Alle deelnemende bedrijven (Kraamzus, Speedbooks, Univé Dichtbij, Anthaurus, Univé Pensioen, WoonVast Makelaars, Univé afd. Merk & Communicatie, Graphic Minds, Friesland Lease, Eqib, RGN Brand Identity Services, Eisma Media Groep, Innovate IT Consultancy BV, Lokaal 55, Bentacera, Rabobank Heerenveen- Zuidoost Friesland, Vinco Vastgoed, Ubachs/ Full contact, Café ’t Houtsje, Van Lanschot Bankiers, Megahout en Plaat B.V., Galaxy Business Networks, Beleef-Ameland.nl, Paasduin.nl, sc Heerenveen, Golf & Country Club Lauswolt en Sprog) alle deelnemende BN’ers, alle overige sponsoren (Bakkerij Marten Boonstra uit Akkrum, Cor Henzen, Friesland Lease, FPH Heerenveen, Golf & Country Club Lauswolt, Heineken, Jaan de Graaf en Willem van Hanegem, Mega Hout & Plaat, Media Heerenveen, Sprog, Thom- Gabie van Baars, Univé Dichtbij, VonkSa en Weduwe Joustra) en natuurlijk alle vrijwilligers (Dick Faas, Beppie Faas, Ruud van der Veen, Fred Janssen, Arnold van der Goot, Chris Schuchard, Joop Kok, Rixt van der Horst, Tristan Bangma, Alyda Norbruis, Geke de Haan, Pytsje Geertsma Haan en Marga Koopmans)Heel erg bedankt!