Foppe
Open

2020
Burggolf
 

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

2020
Burggolf
 

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

Het golf & fund-
raising event van
Noord Nederland

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe Open

Informatie

Foppe Open 2019

Foppe Open 2019

Het Foppe Open editie nummer 7 is een feit! Hét Golf- en Fundraising Event van Noord Nederland; waarbij niet alleen zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor het Foppe Fonds, maar ook heel veel plezier wordt beleefd op de mooie baan van Golf & Country Club Lauswolt te Beetsterzwaag. Dit jaar deden 27 flights mee, bestaande uit bedrijven en 15 BN’ers die zich samen hebben ingezet voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Dat dit jaarlijks terugkerende golftoernooi inmiddels een begrip is geworden, bleek wel uit het aantal aanmeldingen en de aanwezigheid van vele BN’ers als Willem van Hanegem, Marianne Timmer, Toine van Peperstraten en natuurlijk Foppe de Haan: de beschermheer van het fonds. Waar Foppe zelf helaas vanwege een blessure dit jaar niet kon meedoen, werden de overige BN’ers wederom door middel van een loting toegewezen aan een deelnemende flight. Voordat iedereen naar zijn starthole vertrok en het toernooi van start ging, werd er een film vertoond die liet zien wat de impact is van een beperking bij een kind. Dat maakte het achterliggende gevoel van dit toernooi voor iedereen nog even bijzonder tastbaar: ‘dit is waar we het allemaal voor doen’.

Wat volgde was een heerlijke zonnige golfdag met geïnspireerde en gedreven deelnemers; het fanatisme (en plezier!) kwam duidelijk naar voren bij onder andere de uitdagende golfchallenges ‘goal in one’ en ‘beery’. Gedurende de hele dag heerste er een geweldige en informele sfeer, die naar voren kwam via de mooie mix van zowel terugkerende als nieuwe deelnemers: een groep gelijkgestemden die niet alleen hun hobby uitoefenen, maar tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leveren aan de sport en maatschappij. 

Aan het eind van de dag kwam iedereen samen voor een gezellige borrel en lekker eten, én natuurlijk voor de prijsuitreiking en bekendmaking van de opbrengst. Het Foppe Open heeft dit jaar een bedrag mogen ophalen van 35.450 euro. Een prachtig bedrag om zinvol te besteden aan kinderen en jongeren die dat heel goed kunnen gebruiken. 

Uitslagen 2019:

  • Wisselbeker + hoogste score beide koppels: team Eqib
  • 1e prijs koppel: Marion Teesink & Patrick Hekkert (Eqib)
  • 2e prijs koppel: Erik de Geer & Ellen Groothuis (Graphic Minds)
  • 3e prijs koppel: Henne Bonestroo & Teus v.d Burg (Univé Dichtbij)
  • Longest dames: Ellen Groothuis (Graphic Minds)
  • Longest heren: Flip van Overhagen (Cromwell Property Group)
  • Neary dames/heren: Marianne Timmer
  • Golfchallenge ‘goal in one’: Jaan de Graaf
  • Golfchallenge ‘beery’: Erik de Jong (Vinco Vastgoed)

U kunt hier ook alle foto’s die gemaakt zijn bekijken en downloaden voor uw eigen gebruik (Flickr).

Waar gaat het geld heen? 
Tijdens het Foppe Open halen de deelnemers zoveel mogelijk op voor het Foppe Fonds. Het Foppe Fonds biedt via verschillende projecten steun aan kinderen met een beperking. Steun, die extra bijdraagt aan hun sportieve ambities en maatschappelijke ontwikkeling. Een mooi voorbeeld hiervan is Tristan Bangma, een ambassadeur van het Foppe Fonds die als geen ander benadrukt wat je ondanks een beperking kunt bereiken. De 21-jarige Bangma laat zien dat je ook met een (visuele) beperking ongelooflijke topprestaties kunt behalen. Hij won al vele medailles, waaronder Paralympisch goud in Rio, en afgelopen zaterdag 14 september werd hij samen met Patrick Bos wereldkampioen op het WK paracycling in Emmen. 
Zie voor meer informatie: www.foppefonds.nl 

Namens de gehele organisatie van het Foppe Open 2019 gaat er veel dank uit naar iedereen die deze dag tot een groot succes heeft gemaakt: 
Alle deelnemende bedrijven (Univé Pensioen, Kraamzus, Megahout en Plaat b.v., Graphic Minds, Eqib, sc Heerenveen, RGN Brand Identity Services, Univé Stad en Land, Univé Dichtbij, Univé Oost, Univé Centraal, Cromwell Property Group, Vinco Vastgoed, Ambassador Vermogensbeheer, Minnesma Kaatsclinics, Speedbooks rapportage software, Van Lanschot Bankiers, Wannet Sports Insurance-Aon, Bentacera Pensioenadvies b.v., Golfclub Lauswolt, Flight Ameland,  Van der Veen & Kromhout, Sprog). Alle deelnemende BN’ers en alle overige sponsoren (Golf & Country Club Lauswolt, Bakkerij Marten Boonstra uit Akkrum, Cor Henzen, FPH Heerenveen Mustafa Gemussu en Rob Goslinga, Imka Westerhuis, Univé Dichtbij, Gulpener, Landgoed Lauswolt, Thom-Gabie van Baars en Sprog). En natuurlijk alle vrijwilligers (Dick Faas, Beppie Faas, Ruud van der Veen, Fred Janssen, Arnold van der Goot, Taeke van der Wal, Wijndelt de Voogd, Aan Dusseldorp, Geke de Haan, Hannie de Jong, Syb Tilstra en Richard Kiewiet) en catering (Thom-Gabie van Baars en medewerkers) – Ontzettend bedankt!