Foppe
Open

2020
Burggolf
 

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

2020
Burggolf
 

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe
Open

Het golf & fund-
raising event van
Noord Nederland

Schrijf in voor Foppe Open!

Foppe Open

Informatie

Foppe Open, hét Golf- en Fundraising Event van Noord Nederland!

Samen met tal van BN’ers uit de sportwereld slaat u samen met uw relaties af voor een bijzonder evenement. Met deze unieke golfdag haalt u samen met het Foppe Fonds geld op voor kinderen met een beperking voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Ontspanning, plezier en een onderscheidende manier van netwerken. Want wie wil er nu niet golfen met helden als Willem van Hanegem, Arnold Bruggink of Humberto Tan en daarmee een goed doel steunen?

Kom samen met uw relaties en steun het Foppe Fonds!

Golfen voor het Foppe Fonds

Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen met een beperking. Omdat wij geloven dat ieder kind die je een kans geeft om zichzelf te ontwikkelen, dat zal aangrijpen. Wij bieden deze kinderen een sportieve kans die niet alleen bijdraagt aan hun sportieve ambities, maar ook hun maatschappelijke ontwikkeling.

Deelname
Deelname aan dit golfevenement kan alleen door inschrijving voor een hele flight. U speelt in dat geval samen met twee eigen ‘invites’ én met een BN’er uit de sportwereld. Ook kunt u ervoor kiezen om zelf een flight van vier personen samen te stellen.

Een gehele flight kost € 1.000,- all inclusive. 

Spelvorm

Het Foppe Open wordt gespeeld in een eigen spelvorm waarbij de flights van 4 personen worden ingedeeld in twee koppels en met als kenmerk best-ball en stablefort per koppel. Ieder koppel krijgt een scorekaart en noteert de score per hole. 

Alle 4 spelers slaan af op de tee box en vervolgens kiezen de twee koppels hun bal met de beste ligging. Vanaf deze positie speelt iedere speler wederom met zijn/haar eigen bal verder (binnen 1 clublengte van deze bal echter niet dichter bij de hole en in dezelfde positie in de baan) waarna wederom de bal met de beste ligging wordt gekozen.

Beide spelers putten met een door hen geplaatste bal; plaatsen binnen
10 cm van de gekozen bal (maar niet dichter bij de hole). Dit herhalen tot door één van de koppelspelers is uitgeholed. Aangezien het een stablefort wedstrijd is wordt de bal opgenomen zodra er geen punten meer te verdienen zijn. 

Bij de start wordt een rekenmodel versterkt om het aantal stablefort slagen per koppel te kunnen berekenen. Alle spelers slaan af vanaf de gele teebox; dames- en gemengde koppels krijgen 2 slagen per dame extra.  Na iedere hole wordt het aantal slagen en de stablefortscore genoteerd. Na afloop de kaarten bij de wedstrijdcommissie inleveren. 

Gelijke eindscore wedstrijd
Bij gelijk eindigen volgt de procedure ‘matching cards’. Deze procedure luidt als volgt: De scores over hole 4, 8, 11 en 16 worden vergeleken.
Als deze methode geen winnaar oplevert beslist het lot.

Handicap
De maximale exact handicap waartegen gespeeld wordt per deelnemer
is 28. De playing handicaps van een koppel van 2 worden bij elkaar opgeteld en 1/3 daarvan wordt, naar boven afgerond,  als koppelhandicap meegegeven. Voor dames geldt een verhoging van 2 slagen.

Prijzen Onderstaande prijzen zijn te winnen tijden het Foppe Open: 
• De Foppe Open Wisselbokaal voor de flight met de hoogste totaal score    van de twee koppels.
• Eerste prijs per koppel 
• Tweede prijs per koppel
• Derde prijs per koppel 
• Golfchallenge op hole 1 
• Golfchallenge op hole 10 
• Longest heren op hole 9 
• Longest dams op hole 9 
• Neary voor heren en dames op hole 17